DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Artistii despre artisti
DOSAR RADIOCULTURA
Marţea de peste ocean
PRIMA PAGINA
AUDIOGHID (arhiva)
DOSARE SI INTERVIURI
IN ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV
GALELE RADIO ROMANIA CULTURAL
Gala Radio Romania Cultural  2013
Gala Radio Romania Cultural  2012
Gala Radio Romania Cultural  2011
Gala Radio Romania Cultural  2010
Gala Radio Romania Cultural  2009
Gala Radio Romania Cultural  2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta Ambient World Music Turnul Babel


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
10.00 - 10.05
Stiri culturale

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
10.05 - 11.00
Texte si pretexte cu Razvan Dolea si Valentin Protopopescu Cultura in lume (ora 10.15); Sa vorbim corect - Povestea vorbei (ora 10.45).

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
11.00 - 11.30
Comment ça va? cu Anca Ionescu şi Raluca Rădulescu

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Cafeneaua de ştiinţă
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Dosarele Integrării Europene
Dupa 20 de ani - Nascut in Romania

www.nascutinromania.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
Lumea în care vom trăi
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Ştiinţa în cuvinte potrivite
Ştiinţa la ea acasă
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.

Călătorie în lumea operei, program educativ pentru copii şi tineri lansat de Opera Naţională Bucureşti


<em>Călătorie în lumea operei</em>, program educativ pentru copii şi tineri lansat de Opera Naţională Bucureşti

Urmând modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acordă o atenţie deosebită activităţilor educative ce duc la formarea publicului de operă şi balet de mâine, Opera Naţională Bucureşti a lansat programul Călătorie în lume operei, care se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin clădirea Operei Naţionale Bucureşti, programul propune elevilor din şcoli şi licee o vizită atât în foaierele şi în sala de spectacol a instituţiei, cât şi o incursiune în partea „nevăzută" a teatrului, în culise, ateliere şi săli de repetiţie. Participanţii la program au în acest fel şansa nu numai de a vedea spaţiile care compun clădirea primei scene lirice a ţării, dar şi de a-i întâlni pe cei care lucrează în spatele cortinei, înţelegând astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei producţii de operă sau balet. Copiii şi adolescenţii au acum posibilitatea să se apropie de două genuri artistice care pot părea „inabordabile" - în comparaţie cu teatrul dramatic sau cu filmul - prin familiarizarea cu toate elementele care compun un spectacol, de la libret şi partitură, la decoruri, costume sau lumini.

<em>Călătorie în lumea operei</em>, program educativ pentru copii şi tineri lansat de Opera Naţională Bucureşti

Programul Călătorie în lumea Operei a debutat miercuri, 9 martie 2011, primul grup care s-a bucurat de vizita în teatrul liric bucureştean fiind alcătuit din elevele clasei a XI-a U a Colegiului Naţional Bilingv „George Coşbuc" din Capitală, în data de 10 martie 2011 fiind rândul micilor elevi ai clasei a IV-a B a Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes" să beneficieze de turul ghidat interactiv.

Grupurile participă la program însoţite de un cadru didactic şi sunt formate dintr-un număr de maximum 25 de elevi. Conţinutul prezentărilor, structura vizitei şi activităţile interactive (micro-ateliere de desen, vizionări de fragmente de spectacole/filme, dezbateri, etc.) sunt adaptate în funcţie de vârsta participanţilor. Cu o durată de aproximativ o oră şi jumătate – două ore, tururile ghidate interactive sunt prezentate Mona-Silvia Timofte. Colaborator al Muzeului National de Arta al Romaniei - Secţia Educaţie, Comunicare, Proiecte Culturale şi Marketing – şi lector al Fundaţiei culturale Calea Victoriei, Mona-Silvia Timofte are o vastă experienţă în realizarea şi susţinerea programelor educative.

<em>Călătorie în lumea operei</em>, program educativ pentru copii şi tineri lansat de Opera Naţională Bucureşti

Programul Călătorie în lumea operei este realizat la iniţiativa Serviciului Imagine, Promovare, Comicare al Operei Naţionale Bucureşti şi se derulează cu sprijinul colegilor din instituţie.

Etapa-pilot a programului va continua în lunile aprilie şi mai, cu un număr de aproximativ trei grupuri în fiecare lună, urmând ca din stagiunea 2011-2012 programul să fie extins.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gala Radio Romania Cultural 2013
 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

În actualitate
Violoncelistul RĂZVAN SUMA invitat de VIŢA DE VIE în concertul de lansare a albumului ACUSTIC

Exerciţiu de imaginaţie: violoncelistul RĂZVAN SUMA, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români care a străbătut anul trecut oraşele României întrebându-vă dacă... „Vă place BACH?” cântând împreună cu trupa rock VIŢA DE VIE, aplaudată de 16 ani în concertele incendiare din întreaga ţară.

mai mult...
O întâlnire-eveniment între JAZZ şi clasic, sub bagheta lui SABIN PAUTZA

Compozitor, dirijor, profesor, manager, patru ipostaze ce definesc personalitatea complexă a muzicianului SABIN PAUTZA, stabilit în 1984 în SUA, unde a desfăşurat o activitate la cel mai înalt nivel artistic.

mai mult...
in actualitate

prima pagina  |  audioghid  |  dosare si interviuri  |  in actualitate  |  stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2013. All Rights Reserved!